onsdag 23. oktober 2013

49 stk kjøttkak

Ny rekord i kjøttkakelaging satt i går kveld. Her i huset har vi, i følge fruen i alle fall, perfekt kontroll på kjøttkakeprosessen. Frua står for forberedelse, logistikk og klargjøring av materiell. Deretter står mannen og 2åringen for selve kverningen, som er veldig spennende å se på. I går kveld var det 2012-elg som skulle fjernes fra fryseren.
Deretter spekulerer vi oss frem til smakstilsetninger i fellesskap. Vi er ikke så gode til å smake på rått kjøtt, så resultatet er alltid spennende.
Igår kom det litt einebær i. 

Så har vi vært hos slakteren og fått høre at vi må spe med fløte for at kakene ikke skal bli tørre.
Deretter er det frua som vasker etterhvert, mens mannen steker. Oppvasken etter en sånn prosess er jo gedigen. Vi gleder oss til ny kjøkkenbenk i nytt hus, denne blir veldig knapp ved storarbeid.

Så nå er det indrefileten fra 2012 som ligger igjen i fryseren, for den skal selvfølgelig spares til noe spesielt som det aldri blir noe av. Så årets indrefilet har vi et mål om å bruke før jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar